tiistai 20. elokuuta 2013

Vierailua kissalassa

Itämaisista roduista kiinnostuneena soitin kasvattajalle jolla on Orifame-kissala ja sainkin kutsun mennä tutustumaan rotuun. Minulla oli tietenkin kissanäyttelystä saamani ikävähkö ennakkokäsitys kissoista, mutta nämä kissathan olivat aivan ihania, lutuisia kotilemmikkejä. Eivät niitä karvat pystyssä olevia, sähiseviä ja suoraa huutoa huutavia näyttelykissoja!

Vietimme kivaa kissa-aikaa toista tuntia kissojen pyöriessä ympärillä, milloin sylissä, selällään ja kerjäten silityksiä. Yllättävän rentoa käytöstä kissoilta jopa lapsivieraita kohtaan. Kasvattajakin tuntui ihmettelevän. Maatiaisiin tottuneena ajatelin kissojen livahtavan ovikellon soidessa suoraan sängyn tai peiton alle piiloon! Kasvattajalla oli myös pentuja, ihania naamiovärityksen omaavia siamilaispentuja... Kiitokset Senjalle kutsusta ja kissojen esittelystä!

 Orifame-kissalan kuulumisista voit lukea heidän blogistaan.

Kissaliiton sivuilla luki siamilaisen luonteenpiirteistä näin:

"Luonteeltaan siamilainen on vilkas ja leikkisä. Se haluaa olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten keskipisteenä. Siamilaiskissa kiintyy ihmiseensä ja osoittaa avoimesti hellät tunteensa. Se on todellinen sylikissa, joka viettää yönsä mieluiten omistajansa kainalossa peiton alla."


Voi ihanuus, tulisiko meille kuitenkin siamilainen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti