sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Kissanäyttelyyn valmistautumista

Joulukuussa on tarkoitus lähteä Kuopioon kissanäyttelyyn näyttämään Mochaa. Sen järjestää ISROK Musti ja Mirri Areenalla. Olen jo nyt tehnyt järjestelyjä tulevaa kissanäyttelyä varten, nimittäin ilmoituslomakkeen täyttö ja postitus on tehty jo 2 viikkoa sitten. Kasvattajalta sain vinkin toimia nopeasti, sillä paikat täyttyvät ilmoitusjärjestyksessä ja kyseessä ei kuulema ole suuri näyttely kissamäärältään.
    Kynsien leikkaustakin on harjoiteltu ja se onnistuu moitteettomasti. Pentu antaa pyöritellä itseään miten vaan, joka tietysti helpottaa käsittelyä. Vieraatkin olen laittanut heti räpläämään kissaa niin tottuu vieraiden ihmisten käsittelyyn niin ei sitten muodostu ongelmaksi tuomarin pöydällä. Matolääkkeen(tahnan) antaminen tosin aiheutti aika moisen vastarinnan :)

    Näyttelyhäkkiin pitäisi toki ommella verhotkin. Verhokankaita ehdin käydä tutkailemassa kangaskaupasta, mutta mitään ei tullut ostettua, en oikein tiennyt edes mitä etsin. Eilen sitten kaappeja raivatessa eteen tupsahti alla oleva kangas, niin sopiva! Tästä ei tosin tule kuin kaksi verhoa, mutta teen loput yksivärisestä. Onko väriehdotuksia yksiväriselle, turkoosi tai vihreä kenties? Verhojen ompelu siis työn alla:

    Tällainen kangas löytyi joutilaana kaapista :) Verhoainesta!

    Turkki ehtii varmasti vielä muuttua näyttelyyn mennessä. Pointit ovat muuttuneet tummemmiksi, naaman maski varsinkin. Se vähän mietityttää kun Mochalla on lapaluiden paikkeilla muutamia valkoisia karvoja... Näyttelyssä burmalla ei sallita liian paljon valkoisia karvoja ja kun tietäis mikä on se liian paljon. Jotkut ovat sitä mieltä, että ne ovat tuntokarvoja ja toiset vain raa'asti nyppivät ne pois. Kokeneilta kysyisinkin, että miten asian laita on, en kyllä ajatellut nyppiä näitä karvoja :( Meidän lemmikki mussukkahan se on siitä huolimatta kuinka pärjää, mutta olisihan se hienoa jos jotenkin sijoittuisi. Saahan sitä salaa toivoa...

    Burmakissan Ystävät ry sivustolta löytyy muuten burmankissan rotumääritelmä ja näyttelyn pistetaulukko.

    Myös tällaisiin "turhuuksiin" tuli tuhlattua eli numerolapunpidike ja Ethän käpälöi-kyltti. Nämä tulevat siis häkin ulkopuolelle, toiseen kiinni kilpailunumero ja toinen viestiksi näyttelyn yleisöä varten:

    Nämä tulivat Storyart'ilta, kiitos Satu!

    Onkohan tuon pennun peseminen ennen näyttelyä tarpeen, jos siis on muuten puhdas? Viikkoa ennen kuulema tulisi pestä nämä lyhytkarvaiset, että ehtii turkki asettua. Olen haaveillut myös tästä Pet Head'in Feeling Frisky kuivashampoosta: "Puhtaaksi ja raikkaaksi ilman vettä - joka kissan unelma! Suihkuta tasaisesti turkkiin hieroen, kuivaa pyyhkeellä ja harjaa - that's it":

    Tuoksuna makea mustikkamuffinssi!

    Netistä tätä löytyy 12,90€, mutta myös ilokseni ainakin Faunattaresta, tosin muutaman euron kalliimmalla 16,90€. Mietinkin, että mitäs sitten kun kissahan nuolee itseään, että menee kaikki myrkyt masuun, mutta tuotteessa sanotaan, että pH on sovitettu eläimille, eikä tässä ole parabeeneja, öljyjohdannaisia, rikkiä eikä muita haitallisia ainesosia. Tämän tulisi rauhoittaa siis mieltäni! Riittäisiköhän tämä muuten puhtaalle sisäkissalle näyttelyä varten? Vai tuleeko mustikkamuffinsin tuoksuisesta kissasta tuomareilta noottia?!

    Törmäsin muuten tähän kuivashampooseen ekan kerran lukemassani kissablogissa Kissaämmä: Mustikkamuffinssi. Burmaherra Reiska esiintyy täällä tuotetestaajana :)

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti