maanantai 9. joulukuuta 2013

Näyttelytunnelmia 7.12.13

Itseäni jännitti ensinnäkin sen lisäksi että olin ensikertalainen, että heräänhän aamulla varmasti ajoissa, sillä matkustin näyttelyyn muiden kyydillä, enkä ole sitten yhtään aamuihmisiä... En edes muista milloin olisin viimeksi herännyt noin aikaisin kuin lentokentälle lähtiessä! Kuopion matkaan aikaa meni 1½h, joka sujui Mochalta yllättävän hiljaisissa merkeissä, muutkin kanssamatkustajat ihmettelivät hiljaista burmaa :)

Näyttely järjestettiin Musti ja Mirri Areenalla jossa eläinlääkärin tarkastus oli klo 7.00-9.00 ja viimeinen puolituntinen on tietysti se ruuhkaisin, mutta jono eteni nopeasti ja ilmoittautuminen tapahtui siinä samalla, kätevää. Näyttely päättyisi viimeistään klo 18 ja ennen sitä luvatta poistuminen johtaa kilpailukieltoon! Arvostelut alkoivat klo 9.30 ja näyttely oli avoin yleisölle klo 10.00 alkaen.

Häkit oli numeroitu valmiiksi ja Mocha oli saman kasvattajan kissojen kanssa vastakkain, hyvä että oli tuttuja ympärillä. Seuraavaksi oli siis vuorossa häkin sisustaminen eli ensimmäisenä asensin verhot, sitten alusta pohjalle, maja kasaan ja hiekkalaatikko nurkkaan, kattoverkko paikoilleen, katon päälle vielä verho ja kissa häkkiin kotiutumaan. Häkkikupit olivat niin kätevät, että naapuri burmien omistaja ne nähdessään kävi omilleen ostamassa samantien samanlaisen, yläkerrassa oli nimittäin Musti ja Mirri kauppa avoinna.

Kaikki hajut ja äänet jännittää pientä!
Kissa arvostellaan seuraavan taulukon mukaan:

Pistetaulukko

Kokonaispistemäärä                                                                                                           100 pistettä



Pää Muoto yleensä, nenä, leukaperät ja hampaat, otsa, leuka,
korvien sijainti ja muoto
25 pistettä
Silmät                         Muoto ja sijainti, väri      20 pistettä
Vartalo Muoto, koko, luusto, jalkojen ja tassujen muoto, hännän pituus ja muoto 20 pistettä
Turkki Väri 15 pistettä
Laatu ja tuntu 15 pistettä
Kunto
5 pistettä

Mochan vuoro tuli aika piakkoin ja muutenkin aika lensi siivillä. Pari sutaisua harjalla ja silmien tarkastus, kun tuntuvat aina rähmivän. Hätäisenä menin turhan aikaisin Mochan kanssa jonottamaan tuomarin pöydälle, reppana tärisi, murisi, mankui, sähisi ja lopuksi kiemurteli sylissä niin, että pelkäsin jonkun jo kohta huutavan "kissa irti!" Käytös yllätti minut täysin, kissahan oli aivan jotain muuta kuin kotona!

Ihmeen kaupalla sain Mochan kuitenkin rauhoittumaan ja oma vuoro jännitti kovasti ja ylipäätään se, että miten kissa suostuu pysymään pöydällä. Hyvinhän se:

Tuomarina toimi ihanan iloinen Stephanie Serrai
Mochaa kehuttiin kovasti kaikin puolin ja se saikin arvosteluseteliinsä merkinnän EX1! Tämän minäkin kokemattomana ymmärsin eli excellent 1, vaadittavat pisteet titteliin ovat 90, pistemäärää ei kuitenkaan merkata seteliin. EX tittelin (näitä ovat EX1, EX2, EX3 jne.) saadakseen on pisteitä saatava vähintään 88.

Ja tästä pitäisi saada selvää :)

Nyt uskalsi jo vähän hymyilläkin, kumpaakohan meistä oli jännittänyt enemmän, minua vai Mochaa :D

Värin parhaaseen Mochaa ei otettu vertailuun, sillä turkki oli tällä 4kk vanhalla burmakissan pennulla luonnollisesti laadultaan ja väriltään vielä "baby coat", eikä ollut vertailtavissa muihin vanhempiin ruskeisiin burmiin. Joten sain luvan palata häkille. Nyt piti jo ottaa evästä ja vähän huokaista. Tässä välissä ehdin myös hieman tutustua niiden ihanien myyntipöytien tarjontaan joita näyttelyissä aina on.

Puolet päivästä meni koko näyttely touhun ihmettelyyn, eri rotujen osastoja kiertäen ja sen hermoiluun, että mitähän seuraavaksi tapahtuu ja vieläkö meidän pitää johonkin Mochan kanssa mennä. Ja pitihän meidän. Olin aivan unohtanut TP = tuomarin paras arvostelun. Ja taas lisää jännitystä, että kuulenko mainittava meidän kilpailunumeron. Ja tulihan se sieltä! Kiireesti siis kissaa hakemaan, että saatiin arvostelu käyntiin.

Omaa vuoroa odottamassa
Mocha oli tällä kertaa jo rentoutuneempi, mutta pyristeli silti sylissä ennen arvostelua. Arvostelun aikana sain kuitenkin Mochan pysymään moitteettomasti näyttelyasennossa, joka olikin tärkeintä. Mochan lisäksi arvosteltavana pennuissa oli myös toinen burma ja manx. Tuomarin mielestä valinta oli erittäin vaikea ja hän kävi useaan otteeseen jokaisen kissan luona, otti ne uudelleen pöydälle, palautti omistajalle rinkiin ja kävi taas leikittämässä kaikkia huiskalla. Voiton vei kuitenkin manx. En ollut yhtään pettynyt, sillä Mocha pärjäsi paremmin kuin uskalsin toivoakaan ja saimmehan viedä mukanamme näyttelystä muistoksi tästä Mochan saavutuksesta kissamme ensimmäisen ruusukkeen:


Shoppailuunkin oli mukava käyttää aikaa ja kaikkea tarpeellista ja tarpeetontakin tuli taas hankittua:
  • burmapöydästä Burmakissan ystävät ry:n kangaskassi
  • Burmese-kyltti sävy sävyyn verhojen kanssa :)
  • leluja tietysti
  • säädettävät valjaat, Arja Vänttisen valjaat ostan kunhan Mocha kasvaa täysikasvuiseksi
  • paita(!) tämä oli heräteostos, niin suloisen huvittava talvikeleillä ulkoiluun :D
Uusi höyhenlelu "tirppa" oli menestys :) En meinannut kuvaa ehtiä siitä ottaa, kun saalistaja jo saapui paikalle!
Näyttelystä pääsimme lähtemään kuuden maissa, matka takaisin sujui aika väsähtäneissä merkeissä. Mocha oli myös väsynyt ja nukkui koko illan akvaarion lampun päällä ja aamuyön kainalossa peiton alla.

Ja tapasinpa näyttelyssä myös Bondin ja Tikrun blogista Elämämme eläimet :) Oli mukava tavata karvaiset näyttelykaverukset ja jutella kissajuttuja omistajien kanssa!

4 kommenttia:

  1. Onnea Mochalle hienosta saavutuksesta! :) Meidänkin pitäisi Hugon kanssa lähteä taas näyttelyyn, ehkä keväällä meidänkin blogista pääsee lukemaan näyttelykertomuksia..

    VastaaPoista