maanantai 3. helmikuuta 2014

Silmä kipeänä

Mochan silmä näytti lauantai iltana tältä:


Ajattelin välittömästi, että kyse on näistä burmien silmäongelmista, joita onkin lueteltu postauksessani Burmankissan perinnöllisiä sairauksia. Ehdin jo säikähtää, että kyse todella on jostain edellä mainitussa jutussa kerrotuista silmäongelmista, mutta silmää oli sittenkin rapsuteltu takatassulla oikein kunnolla. Mocha nimittäin jäi kiinni itse teosta, kun rapsutteli silmäänsä. Ehdin onneksi estämään lisävahinkojen syntymisen puuttumalla tilanteeseen. Kauluria meillä ei edes ole, sellaisenhan voisi ripustaa kaulaan näissä tilanteissa. Onneksi kynnet on leikattu lyhyeksi, mutta niihin pesii mm. hiekkalaatikosta ja lattialta kaikenlaisia pöpöjä. Reppanalta valui ihan kyyneleet kipeästä silmästä ja kirkas valo tuntui ärsyttävän. Varovasti vilkuilin silmään, kun Mocha sai sen välillä auki, eikä luomessa tai silmän pinnassa näkynyt haavaa, oli hiukan samean näköinen kuitenkin. Ajattelin, että noinkohan edessä on eläinlääkäri reissu, mutta aamulla Mocha kuitenkin näytti ihan itseltään ja silmä täysin normaalilta :)

2 kommenttia:

  1. Hienoa että parani itsestään. :) Meillä joskus yli vuosi sitten Rakulla taisi mennä jokin roska silmään ja meni todella punaiseksi ja poika piti silmää kiinni. Ajattelin minäkin, että taitaa tulla ellreissu, mutta yön aikana oli mennyt ohi ja silmä taas normaali. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin kyllä helpottunut kun huomasin että silmä oli aamulla kunnossa. Ystävän burmilla tätä esiintynyt vuosien aikana aina silloin tällöin, mutta on joka kerta parantunut itsestään. Toivottavasti ei olisi toistuvaa tällainen silmän rapsuttelu!

      Poista